top of page
  • Poza scriitoruluiMark Kiraly

Mark Kiraly, profesor de pian & fondator răspunde

Actualizată în: 21 nov. 2022

Odată cu debutul pandemie, am început să aud, des, afirmația/ întrebarea: Online nu poți preda un instrument.? Ba da, în cel mai distractiv și creativ mod posibil. Cel puțin asta ne spun elevii SoundDen și părinții lor. SoundDen este prima școală online de muzică care desființează mitul conform căruia nu poți preda online, cu succes, un instrument.

În mai 2020, în timpul lock down-ului, am început să caut colaborări online. Măsurile de urgență nu permiteau desfășurarea orele fizice, iar mie îmi lipseau interacțiunile cu elevii, muzica interpretată de ei, dar cel și cel mai mult îmi lipsea să predau .

Căutările m-au dus către un modul de pedagogie oferit de o școală de muzică, care de trei ani ține cursuri, cu succes și în online, din Marea Britanie.

În scurt timp, am învățat cum să integrez o nouă metodă de predare, bazată pe creativitate, interacțiune și joc, în lecțiile online pe care le țineam cu elevii mei cu vârste cuprinse între 6 și 10 an. La trei luni după începerea trainingului am început să lucrez cu și cu elevi din Marea Britanie, Canada și SUA, iar în ianuarie 2021 am lansat prima școală online de muzică, SoundDen, care aplică o metodă de predare modernă și eficientă.

Metoda de predare, pe care o folosesc eu și profesorii SoundDen, este cea mai umană, caldă și progresivă, când ne referim la copiii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Elevii SoundDen nu se plictisesc în primul rând. Nu există partituri cu miros de pod vechi și teorii interminabile despre alte teorii. Există muzică, plăcerea de a o descoperi, bucuria de a o practica în joacă și satisfacția progreselor rapide în procesul de învățare.

Elevii SoundDen învață mult mai repede, fără ore interminabile și obligatorii de practică.

15 copii care abia așteaptă orele de muzică.

30 de părinți care ne zic: În sfârșit am găsit ceva pentru copilul meu! Ce bine că nu trebuie să o/îl duc/aduc.